Afscheid ambtsdrager 10 oktober 2021 Afscheid ambtsdrager 10 oktober 2021

In de dienst van 10 oktober in Oostwold werd afscheid genomen van Gertjan Meijer als ouderling-kerkrentmeester.
Zeker 12 jaar lang heeft Gertjan deze functie bekleed, en ook voor die 12 jaar was hij al op diverse manieren actief in het belang van de kerk en de gemeente.

Door ds. Gert Wybe vd Werff werd Gertjan op formele wijze uit zijn ambt ontheven en Gerard de Groot sprak als voorzitter van de kerkenraad een dankwoordje.
Hierbij goede woorden, een bloemetje en een cadeaubon. Zeker welverdiend! Inclusief het applausje!

Lineke Hut spelde hem vervolgens een prachtige corsage op; de gedachte hiervan wordt hieronder toegelicht..

Bij de uitgang nog meer goede woorden en natuurlijk de bedankjes;

12 jaar heel trouw je in blijven zetten voor de kerk is iets om als gemeente dankbaar voor te zijn!

Corsage afscheid GertJan Meijer.
zoals gebruikelijk bij het afscheid ambtsdrager werd ook nu een corsage opgespeld.

Een betekenisvolle corsage:

"De basis van deze corsage is Hedera oftewel Klimop.
Hedera hecht zich overal aan en staat voor eeuwig leven,
de plant blijft altijd groen. In deze tijd van het jaar zitten er ook bloemen in, symbool dat het leven door gaat.
De rode roos is een  symbool van  de liefde van God, ware liefde, trouw en vriendschap.
Er zitten drie kruiden in, salie, rozemarijn en lavendel.
Het geurt dus lekker!
In je tijd van ouderling-kerkrentmeester heb je vast wel een moment gehad van even “bijkomen”. Bij deze kruiden kun je heerlijk ontspannen. Negatieve gedachten worden verdreven.
Salie staat voor gezond, Rozemarijn voor versterking van het geheugen, en Lavendel is rustgevend.
Het paarse Verbena betekent ijzerhard. In positieve zin betekent dit dat je je hebt ingezet voor de Kerk en haar gebouwen, zodat ze stevig in de dorpen blijven staan.

Deze corsage voor jou bestaat dus vooral uit bloemen die trouw, kracht en vriendschap uitstralen.
We wensen je al het goede, samen met je gezin, voor de toekomst."

Gertjan heeft toegezegd ook als "gewoon gemeentelid" bij te dragen en zich in te blijven zetten voor onze gemeente.
Heel mooi!

17 –10  09.30 uur

Bad Nieuweschans:
Kerkstraat 1, 9693 EP

Voorganger pastor T. Huizing-Piersma
Organist: mw. E. de Boer

de dienst is rechtstreeks (en ook later) te volgen via deze link

Liturgie + nieuwsbrief

Geplande Collectes