CONCERT IN OOSTWOLD 1 maart 2020 CONCERT IN OOSTWOLD 1 maart 2020

Concert Protestantse Kerk Oostwold

1 maart a.s. om 15.00 uur is het volgende concert in de kerk van Oostwold (Goldhoorn 8).

Premiere van het nieuwe duo-programma “Luceros y Flores”.
Het duo bestaat uit de Argentijnse sopraan Valeria Mignaco en de Frans-Nederlands harpiste Constance Alanic.
Dit programma bestaat uit Spaanse liederen en harpsolo’s uit de 16e en 17e eeuw, met als belangrijkste componisten José Marín, Francisco Valls en Juan Hidalgo, die zelf harpist was en de eerste Spaanstalige opera’s componeerde.
De teksten van de tonos humanos, wereldlijke liederen, zijn vaak melancholiek en poëtisch van aard. Ook die van de tonos a lo divino, geestelijke liederen, vertellen met hun beeldrijke taal en opzwepende ritmes van diepe persoonlijke gevoelens. Valeria Mignaco brengt deze emoties met grote expressiviteit en een kristalheldere stem.
De arpa de dos órdenes, de Spaanse kruissnarige harp, was in de 17e eeuw - naast de gitaar - het meest geliefde begeleidingsinstrument voor tonos en zarzuela’s, typisch Spaanse ‘musicals’. Zelfs tijdens de mis kon de harp, met haar brede klankkast en diepe basregister, de traditionele rol van het orgel vervullen. Constance Allanic, docente aan het Conservatorium van Amsterdam, is een van de weinige professionele bespelers van de arpa de dos órdenes buiten het Iberisch schiereiland.

Entree 12,50 euro, in de voorverkoop 10,00 euro. Voor jongeren tot 18 jaar 7,50 resp. 5 euro.
Voor meer informatie en reservering:
Culture commissie Amsterdamse School Kerk Oostwold,
via Jan Drewel, tel 0596-601742 of