Streekgemeente Streekgemeente
De Protestantse Streekgemeente Oost-Groningen is een samenwerkingsverband van PG Meeden, PG Midwolda, PG De Dollert, PG Scheemda e.o., PG Winschoten.
In de streekgemeente zijn de predikanten verbonden aan de streekgemeente en wordt tegemoet gekomen aan gemeenten die onvoldoende bestuurlijk kader hebben.
Een aantal onderdelen van het kerkelijk leven worden gezamenlijk uitgevoerd waarbinnen de plaatselijke gemeenten hun zelfstandigheid behouden met een eigen kerkenraad en colleges. In dit beleidsplan worden die activiteiten benoemd die op regionaal niveau uitgevoerd worden.

Missie

De streekgemeente wil vanuit de christelijke traditie voor jong en oud bouwen aan levende en betrokken geloofsgemeenschappen in onze regio.
Deze geloofsgemeenschappen streven ernaar open en op samenwerking gericht te zijn. Maatschappelijke relevantie is daarbij belangrijk.
De streekgemeente maakt het mogelijk dat er op alle plaatsen binnen het samenwerkingsverband ook in de toekomst kerkelijke activiteiten zullen zijn.
Geïnspireerd door de bijbel en vertrouwend op de bron van alle liefde, streven wij op deze wijze, als navolgers van Jezus Christus te bouwen aan wat hij het rijk van God noemde: een ruimte van barmhartigheid in een vaak genadeloze wereld

Activiteiten

Een aantal onderdelen van het kerkelijk leven worden gezamenlijk uitgevoerd waarbinnen de plaatselijke gemeenten hun zelfstandigheid behouden met een eigen kerkenraad en colleges. In het beleidsplan worden die activiteiten benoemd die op regionaal niveau uitgevoerd worden.

ieder jaar wordt in het kader van "Over de Brug" een boekje uitgegeven met daarin activiteiten.

03–07  09.30 uur

Bad Nieuweschans:
Kerkstraat 1, 9693 EP

Voorganger ds. B. Spijker
Organist: dhr. H. de Vries

de dienst is rechtstreeks (en ook later) te volgen via deze link

Liturgie + nieuwsbrief

====================

Geplande Collectes
voor deze dienst:

vindt u HIER

==========================