Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente De Dollert
 
 
DIACONAAL CONSULENT - ONLINE VRAGENUUR OVER ARMOEDE DIACONAAL CONSULENT - ONLINE VRAGENUUR OVER ARMOEDE


In veel kerken leven vragen over hoe je mensen in armoede zou kunnen helpen.  Vragen als: Hoe kom je in aanraking met mensen die hulp nodig hebben? Hoe kun je het beste hulp bieden? Hoe ga je eigenlijk in gesprek met mensen hierover? En hoe kun je armoede herkennen?
Aangezien fysieke ontmoeting voorlopig nog niet kan, bieden wij u een ONLINE VRAGENUUR aan met Alex en Annamaria, ervaringsdeskundigen armoede en sociale uitsluiting.

Belangrijkste bij hulp in armoede is niet praten over, maar praten met mensen die in armoede leven of geleefd hebben. Alex en Annamaria van Sterk uit Armoede staan u graag te woord. Zij nodigen u uit samen het taboe op armoede te doorbreken en hierover te praten.De ervaringsdeskundigen vertellen open en kwetsbaar hun persoonlijke verhaal over wat armoede betekende voor hun dagelijks leven. Ook hoe zij erin terecht kwamen. Met welke vooroordelen zij te maken hadden. En wat hen hielp in moeilijke tijden. Daarnaast kan een ervaringsdeskundige helpen om contacten te leggen en hen die in armoede leven op weg helpen naar adequate hulpverlening.

Meedoen aan dit ONLINE VRAGENUUR kan op de volgende data: dinsdag 15 juni, woensdag 23 juni, donderdag 24 juni, maandag 28 juni. Tijd kan variëren tussen 19:00u en 21:30u. Iedereen in de kerk kan zich hiervoor aanmelden!

 

Aanmelden

Mail naar christiaandc@classisgroningendrenthe.nl Vermeld duidelijk je naam, de naam van je kerk en de datum waarop je je aan wilt melden. Dat kunnen er twee zijn. Mocht de eerste datum die je aangeeft al vol zitten, dan word je op de tweede datum ingedeeld. Een week vóór het ONLINE VRAGENUUR krijg je een mail met de link naar de online ontmoeting met instructie en tijd.

Voor vragen, bel/ app (06 38772033) of mail mij gerust.

 

Namens 'Diaconaat in de Regio', Christiaan Dekker (Diaconaal Consulent Groningen Drenthe)

terug
 
 
 
 
DIENST VAN

17 –10  09.30 uur  
Bad Nieuweschans: 
Kerkstraat 1, 9693 EP

Voorganger pastor T. Huizing-Piersma
Organist: mw. E. de Boer

de dienst is rechtstreeks (en ook later) te volgen via deze link

Liturgie + nieuwsbrief
         

Geplande Collectes 
voor deze dienst:

vindt u HIER

NL46 RABO 0382 6033 11 t.n.v. Prot. Gemeente De Dollert
graag o.v.v. datum en doel van de collecte


 
 
CONTACT

Voor opmerkingen, vragen
 
 
WIJDEKERK

 
FACEBOOK


                      
 
NIEUWS VAN DE PKN

HIER vindt u het nieuws van onze landelijke 
Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.